Eforie Nord

EforieNord_prezentEforie Nord este o localitate în județul Constanța, Dobrogea, România. Stațiunea face parte din Litoralul românesc. A fost înfințată în 1894, când Eforia Spitalelor Civile din București a construit aici un sanatoriu balneoclimateric.

Eforie Nord este a doua statiune ca mărime și este situată la 14 km de Constanța. În partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietățile curative ale namolului astfel că turismul recreativ se imbină cu cel balnear.

Stațiunea are o largă deschidere spre mare și o faleză de peste 30 metri înlălțime. Plaja de peste 3 km lungime are și porțiuni ce ating 100 m în lățime. Un aer de prospețime este dat de cele peste 30 ha de spații împădurite din stațiune. Hotelurile, vilele, casele de odihna pot primi până la 19000 de turiști. Baza de tratament funcționează pe tot timpul anului spaițile de cazare fiind încălzite în perioada sezonului rece. În bazele de tratament din Eforie Nord se tratează afecțiuni reumatismale inflamatorii și degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburări de circulație, afecțiuni dermatologice, obezitate, afecțiuni respiratorii, sterilitate, rahitism, neurastenie. 0575Tot aici se fac tratamente de intreținere și infrumusețare folosind produse renumite cum ar fi: gerovital, Pell Amar, Boicil și altele. Din anul 2003 funcționează în cadrul Complexului Europa, un centru modern de sănătate și intretinere, " Dr. Ana Aslan".

O infrastructură diversificată, bazele de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice, etc.) și farmecul ambientului local sunt garanția petrecerii unui concediu agreabil pe litoralul Mării Negre.

Acces, Căi de acces

  • feroviare (gara Eforie Nord, pe linia București - Constanța - Mangalia);
  • rutiere (DN 39 - E 87 de la Mangalia sau Constanța, E 60 spre Constanța, pe la Giurgeni - Vadul Oii, DN 3 de la Calărași);
  • aeriene (Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța);
  • maritime (Portul Turistic Tomis, Constanța).
  • maritime (Portul Turistic Neptun Yacht, Eforie Nord).
  • Accesul in statiune se poate face si cu microbuze din gara Constanta

Agentii CFR

  • Eforie Sud - Oficiul Postal - tel. 0241.617.930; 748.325
  • Eforie Nord - Oficiul Postal - tel. 0241.618.212; 741.214